Gullbergs rosor

Vår trädgårdsresa började i juni 2005 då jag (Esther Adolfsson) och min man (Martin Adolfsson) köpte ett äldre soldattorp med 2,5 hektar mark i Skepplanda. Marken framför huset heter ’’Gullberg’’ på kartan så det var självklart att namnet på vår visningsträdgård skulle bli  ’’Gullbergs Rosor’’.

Martins trädgårdsintresse har växt fram ur hans intresse för naturen. Han tycker om insekter, fåglar, buskar, träd, sten och vatten. Många delar i trädgården speglar detta. Han har skapat förutsättningar för att insekter, grodor och fåglar ska trivas i vår trädgård. Trädgården har säkert genom detta blivit självskötande, vi har inte behövt använda oss av bekämpningsmedel. (Vår trädgård är 100% ekologisk)

Själv har jag växt upp i Holland, där vi hade en liten trädgård med vackra rosor. Det är just min kärlek för rosor som har styrt vår trädgård i en ny riktning.

2008 organiserade Ale trädgårdsförening, där vi är medlemmar, en utflykt till Storehagens rosenparadis i Uddevalla. Vi blev helt tagna av denna vackra rosträdgård, som det fantastiska paret Kickie & Stig Gustafsson har skapat.

När vi kom hem med hela bilen full med rosor, bestämde jag mig för att gå en sticklingskurs hos Kickie och Stig. Tyvärr hade kursen för att ta rossticklingar för den säsongen redan varit, så jag fick vänta till nästkommande år.

”Men den som väntar på något gott ” ….  som ordspråket så rätt heter.

Martin och jag åkte året därpå till Storehagen för en sticklingskurs, och blev fascinerade över hur mycket kunskap och kärlek för rosor och andra blommor Kickie & Stig förmedlade. Efter det har vi gått många kurser och har aldrig tröttnat, utan vår passion för trädgården har växt varje år. Att även få nya fantastiska vänner med passion för trädgård gör det ännu roligare, och när man då också hittar gemensamma intressen inom andra områden är det väldigt stimulerande.

När Kickie och Stig berättade för oss att de tänkte avveckla Storehagens rosenträdgård, kunde vi inte mer än att tacka ja på deras förfrågan om vi kunde tänka oss att ta över denna verksamhet.

Detta är en fantastisk dröm som för oss som har blivit verklighet.

Storehagens växthus på 100 kvadratmeter är uppbyggt men är inte färdigt än… taket och två dörrar saknas, men nästa år ska det vara klart.

I var trädgård finns just nu bortåt 500 rosor, varav 400 olika. De flesta är ROTÄKTA och finns inte att köpa i vanliga butiker. Vi har gammaldags klätterrosor, Storehagens egna sorter, olika Floribunda, Polyantha, Rugosa, Myskrosor, Moschata och många andra sorter.

Vill ni med er trädgårdsförening eller grupp komma och lukta på rosor och njuta av vacker natur? Kontakta oss!

Vi ses på Gullberg!

Martin och Esther Adolfsson

Följ oss här

Kontaktinformation

Gullbergs rosor
Uddetorp 165
44694 Skepplanda
Telefon: 070-5468507

Sök